Φιλέτο Χταποδιού σε ξύδι
fileto xtapodiou se xidi
    συσκευασία / κιβώτιο κιβώτια / παλέτα
Jar 150 gr - 5,28 oz 34 118
Hotel & Restaurant
Tin 1 kgr - 32,15 oz   600
Διατηρείται στο ψυγείο στους 4-6 °C για 6 μήνες ή 7 ημέρες αφού ανοιχθεί η συσκευασία του

Φιλέτο Χταποδιού σε ξύδιshield-quality-control

Octapus vulgaris
Μέγιστος μήκος : - | Μέγιστο δημοσιευμένο βάρος : - | Εύρος βάθους που συναντάται : -

Το χταπόδι είναι ένα θρεπτικό φαγητό και κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Τα 90 γραμμάρια έχουν περίπου 140 θερμίδες εκ των οποίων οι 16 προέρχονται από λίπος. Το χταπόδι είναι πηγή βιταμινών, όπως Β3 και Β12. Είναι πλούσιο σε πολλά βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην εκτέλεση διάφορων ζωτικών λειτουργιών. Η παρουσία των βιταμινών Α, Β και C στο χταπόδι είναι επίσης ευεργετική για τη υγεία του οργανισμού.

Ενώ η βιταμίνη Α είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της καλής όρασης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το χταπόδι είναι μια μεγάλη πηγή απαραίτητων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία συντελούν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της κατάθλιψης. Διευκολύνουν την ενδυνάμωση και τη βελτίωση του εγκεφάλου στα παιδιά και έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην πρόληψη ασθενειών όπως η χρόνια βρογχίτιδα και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Την στιγμή που ο ψαράς έχει στην «κουβέρτα του καϊκιού» το χταπόδι ζωντανό, το σκοτώνει με τον παραδοσιακό τρόπο χτυπώντας το 100 φορές σε άγρια πέτρα της θάλασσας και στην συνέχεια το τρίβει σε ποιό μαλακή πέτρα μέχρι να «σγουράνει» (Μαλακώσει), οπότε είναι έτοιμο. Στην συνέχεια το παραδίδει στο συσκευαστήριο μας για να ετοιμαστεί αυτός ο υπέροχος μοναδικός θαλασσινός Καλυμνιώτικος μεζές από τις γυναίκες των ψαράδων καθώς το συσκευάζουν σε γυάλινα βάζα που σφραγίζονται με την μέθοδο vacuum για την μέγιστη εξσφάλιση διατήρησης της ανώτερης ποιότητας του προϊόντος.