Πάστα απο Μελάνι Χταποδιού
pasta apo melani xtapodiou
    συσκευασία / κιβώτιο κιβώτια / παλέτα
Jar 150 gr - 5,28 oz 34 118
Box 150 gr - 5,28 oz 34 118
Hotel & Restaurant
Jar 1 kgr - 32,15 oz 34 60
Box 1 kgr - 32,15 oz 34 60
Διατηρείται στο ψυγείο στους 4-6 °C για 6 μήνες ή 7 ημέρες αφού ανοιχθεί η συσκευασία του

Πάστα απο Μελάνι Χταποδιούshield-quality-control

Octapus vulgaris
Μέγιστος μήκος : - | Μέγιστο δημοσιευμένο βάρος : - | Εύρος βάθους που συναντάται : -

Το χταπόδι είναι ένα θρεπτικό φαγητό και κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Τα 90 γραμμάρια έχουν περίπου 140 θερμίδες εκ των οποίων οι 16 προέρχονται από λίπος. Το χταπόδι είναι πηγή βιταμινών, όπως Β3 και Β12. Είναι πλούσιο σε πολλά βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην εκτέλεση διάφορων ζωτικών λειτουργιών. Η παρουσία των βιταμινών Α, Β και C στο χταπόδι είναι επίσης ευεργετική για τη υγεία του οργανισμού.

Ενώ η βιταμίνη Α είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της καλής όρασης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το χταπόδι είναι μια μεγάλη πηγή απαραίτητων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία συντελούν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της κατάθλιψης. Διευκολύνουν την ενδυνάμωση και τη βελτίωση του εγκεφάλου στα παιδιά και έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην πρόληψη ασθενειών όπως η χρόνια βρογχίτιδα και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Τα χταπόδια τα ψαρεύουν με μικρά παράκτια σκάφη με το πλέον επιλεκτικό αλιευτικό εργαλείο οι ψαράδες της Καλύμνου σε πολύ μικρή απόσταση από την Κάλυμνο. Ο ολός (μελάνι χταποδιού) αφαιρείται από το χταπόδι όταν είναι ζωντανό, διατηρείται μέχρι 3 ώρες σε πάγο στο σκάφος και παραδίδεται στο συσκευαστήριο μας για να ετοιμάσουν οι γυναίκες των ψαράδων αυτόν τον υπέροχο Καλυμνιώτικο μεζέ που σας παρουσιάζουμε.